laborator

    Laboratorul de Analize Medicale din cadrul S.C. Marmed S.R.L. dispune de un personal calificat, de aparatură nouă, modernă, în stare excelentă de funcționare. Suntem în colaborare cu diverse firme de prestigiu din domeniu pentru achiziționarea consumabilelor folosite în laborator.
    Laboratorul nostru acoperă toată paleta de analize medicale: hematologie, biochimie, imunohematologie, imunologie, microbiologie, parazitologie. Analizele sunt efectuate de asistente de laborator și de medicul de laborator, cu vechime în domeniu, iar rezultatele sunt verificate și validate de către medic șef de laborator clinic.
Din echipa noastră face parte de asemenea un medic specialist patolog, care efectuează analizele citotumorale pentru depistarea cancerului de col uterin.
Referitor la ordinea primirii pacienților, urgențele, gravidele, copii sub 5 ani, invalizii și vâstnicii peste 75 de ani au prioritate.
    Trasabilitatea probelor este asigurată prin alocarea unui cod unic de identificare pentru fiecare probă, cod care însoțește probele pe timpul analizelor și se regăsește atât în sistemul informatic al laboratorului, cât și în registre și pe buletinele de analize elaborate.

    Programul de lucru al laboratorului este următorul:

  • Recoltarea probelor biologice se efectuează zilnic între orele 700-1000 (în zile lucrătoare), după care personalul laboratorului prelucrează probele.
  • Programarea pacienților cu bilete de trimitere decontate de CAS are loc zilnic între orele 700-1800 personal- cu biletul de trimitere aflat în posesie, în limita bugetului alocat conform contractului. Pacienții peste 18 ani se prezintă în dimineața recoltării cu biletul de trimitere, cardul de sănătate, sau după caz cu adeverință de asigurat datat și ștampilat de către CAS.
  • Eliberarea rezultatelor se desfășoară între orele 1200-1500.