laboratórium

    A Marmed Járóbetegrendelő keretén belül működő új, modern készülékekkel felszerelt orvosi laboratórium igen jól képzett szakembereket foglalkoztat. Számos, jó szakmai hírnévnek örvendő céggel vagyunk kapcsolatban a laboratórium számára szükséges fogyóanyagok beszerzése szempontjából.
    Laboratóriumunk lefedi a paraklinikai vizsgálatok egész palettáját: hematológia, biokémia, immunohematológia, immunológia, mikrobiológia, parazitológia, citotumorális vizsgálat tárgykörben. A laboratóriumi vizsgálatokat többéves szakmai tapasztalattal rendelkező laborasszisztensek végzik, mig az eredmények ellenőrzését és jóváhagyását klinikai laboratóriumi szakorvos végzi. Csapatunk tagja továbbá egy patológus szakorvos is, aki a méhnyakrák szűrésére szolgáló citotumorális vizsgálatot végzi.
A páciensek fogadásának sorrendjét tekintve, a sürgősségi esetek, a terhesek, az 5 év alatti gyermekek, a mozgássérültek és a 75 év fölöttiek részesülnek előnyben.
    A próbák követhetőségét az egyéni kódrendszer biztosítja, amely mindegyik páciensnek megfeleltet egy egyéni azonosító számot, ez a kód végigkíséri a próbákat a feldolgozás egész ideje alatt, és megtalálható mind a laboratórium adatbázisában, mind a regiszterekben és a kiadott eredményeken.

    A laboratórium munkaprogramja a következő:

  • A mintavétel minden nap 700-1000 óra között zajlik (munkanapokon), ezután a személyzet feldolgozza a próbákat.
  • A páciensek programálása a küldőpapírok alapján a biztosítóház által fedezett laboratóriumi vizsgálatokra naponta 700-1800 között zajlik, a szerződésben megállapított keret függvényében. Az előjegyzés kizárólag személyesen történik. 18 év feletti pácienseink a mintavétel napján a küldőpapírral és az egészségügyi kártyával kell jelentkezzenek, ennek hiányában pedig az ezt helyettesítő pecséttel és dátummal ellátott- biztosítóház által kiadott igazolással.
  • A laboratóriumi leletek eredményének kiadása 1200-1500 óra között történik.